Çeker: Malum Sendika kamu çalışanlarını enflasyona ezdirdi

28 Ocak 2018 01:18
Gebze Fatih Devlet Hastanesi, Darıca Farabi Devlet Hastanesi ve Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi iş yeri temsilcileri ile toplantı yapan Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker sağlık alanında yaşanan gelişmeler ve güncel konular hakkında temsilcileri bilgilendirdi

Darıca İlçe Temsilcisi Osman Ayas, Darıca Farabi Devlet Hastanesi İş Yeri Baş Temsilcisi İdris Çakır, temsilci Hakan Şahin, Zafer Kurt, Gebze Fatih Devlet Hastanesi İş Yeri Baş Temsilcisi İbrahim Çiftçi, Darıca Ağız Diş Sağlığı Merkezi İş Yeri Temsilcisi Mahmut Yamalı, delege Hamza Birinci, Sami Korkmaz, Murat Aksoy, Yılmaz Erdoğan, Seçil Birdal ve Hakime Arda ile birlikte temsilci toplantısı yapan Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, sağlık alanında yaşanan gelişmeler ve güncel konular hakkında temsilcileri bilgilendirdi. Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Ömer Çeker “4688 Saylı Kamu Çalışanları Sendikaları Kanunu'nda yapılan değişiklikle kamu çalışanlarının emeğinin pazarlığını yapmasının önü açılmış ve toplu sözleşme hakkı tanınmıştır. Hükümet kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını tek taraflı belirlemeden 2010 yılında vazgeçmiş, çalışanların milli gelirden paylarına düşeni almaları için sendikaları adres göstermiştir” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞANLARIN TEMSİLCİSİ OLDUĞUNU UNUTMUŞTUR

Çeker açıklamasının devamında “Anılan tarihten itibaren yetkili sendika olarak Malum Sendika beş dönemdir, toplu sözleşme masasında çalışanların temsilcisi olduğunu unutmuştur. Çalışanların umutlarını, gelecekten beklentilerini, çalışanlara verdikleri vaatleri toplu sözleşme masasında bırakıp kalkmıştır. Vatandaşın çarşı ve pazarda gerçek enflasyonu yüzde 20-30 iken kamu işçisinin sendikası 2018 yılı için yüzde 7+5,5 yıllık yüzde 12,5 zam ve hatırı sayılır denge tazminatı almış olup, asgari ücretle çalışan emekçi kesimin sendikası olmadığı halde hükümet 2018 yılı için yüzde 14 zam yapmıştır. Malum Sendika ise beşinci dönem toplu sözleşmede 2018 yılı için 4+3,5 toplamda yıllık yüzde 7,5 zam artışına imza atarak kamu çalışanlarını enflasyona ezdirmiştir. Kamu çalışanları artık derin uykularından uyanmalı. Toplu sözleşme masasında memuru temsil edemeyen yetkili ama etkisiz Malum Sen’den desteğini çekmelidir. Kamu çalışanları kendi güçlerinin farkına varmalı, geleceklerini kendi elleri ile inşa etmeleri için mağdur olduklarında yanlarında olan, kendileri için çalışan sendika olan Türk Sağlık-Sen'e üye olmalı ve desteklemelidirler” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X